VERSLAG INTERNE COMPETITIE


Jan Kraijesteijn koploper bij de Waddinxveense Schaakvereniging

(door Jaap van der Heiden)

Twee spelers koesteren na drie ronden interne competitie nog de 100% score en wel John Groen in ’t Wout en Jan Kraijesteijn, die ten gevolge van van kleine verschillen in weerstandspunten van verslagen tegenstanders bovendien eerstgenoemde 9 punten voorblijft en daardoor de ranglijst aanvoert.

Deze ronde trad de koploper aan tegen Lucas Zuurmond die een kwaliteit won maar ten gevolge van een vorkje een toren moest inleveren en daarmee ook de partij. Ronald Dannis wist met een overtuigende aanval Eduard Philipse te verslaan waar Wim Hennink en Arno Luinenburg door herhaling van zetten tot remise kwamen.

Arjen Zuurmond verrekende zich in zijn partij tegen Peter de Louw wat hem een stuk en daarmee de partij kostte en Ton van Nieukerke kwam tot winst tegen Wim Mulder. Hans van Woudenberg moest Theo Goor remise toestaan omdat die zich kon redden met eeuwig schaak en René Kleiweg kon na een lange tijd gelijk opgaande strijd toeslaan door een iets te optimistische beoordeling van de stelling door tegenstander Bert van der Knaap.

Nico Dannis bereikte in de opening klein materieel voordeel en won zijn partij tegen Wim van der Hoek door het voordeel niet meer prijs te geven. John Groen in ’t Wout had aan Derek Zuurmond een taaie tegenstander maar trok uiteindelijk aan het langste eind terwijl Henk Erkelens een vroeg pionoffer net genoeg positioneel voordeel zag opleveren om de strijd tegen Laurens Ellers remise te houden.

Luit Bloem won zijn partij tegen Nino Finizio en Jaap van der Heiden tenslotte mazzelde omdat Jaap van Sandijk een kwaliteit winnende vorkzet over het hoofd zag en won de partij omdat zijn tegenstander een gewonnen staand eindspel verkwanselde.