VERSLAG INTERNE COMPETITIE

Peter de Louw handhaaft WSV-koppositie

(door Jaap van Sandijk)

Bij een bijzonder lage opkomst bij zowel de jeugdcompetitie als de senioren werd de 14e ronde van de huishoudelijke of interne competitie van de Waddinxveense Schaakvereniging WSV afgewerkt.

Koploper was en blijft nipt Peter de Louw, die na een spannend gevecht een puntendeling moest toestaan aan Bert van der Knaap. Achtervolger Eduard Philipse, nog altijd ongeslagen, wist zich op de 2e plaats te handhaven door een puntendeling tegen Hans van Woudenberg. Sprake was van een flinke ruil van de grote stukken met als gevolg, dat er niets meer over bleek om strijd te leveren, dus einde verhaal. Eveneens een puntendeling in de partij tussen Wim Mulder en Wim van der Hoek. Nadat beiden het verlies van een pion moesten incasseren, zou de strijd toch onbeslist eindigen met de aantekening, dat Wim van der Hoek zijn ongeslagen status met nog een week wist te verlengen.

In de subtop een verliezende Nico Dannis, die tegen Albert Prins een listig vorkje over het hoofd zag, gevolg daarvan het verlies van een kwaliteit, vervolgens stukverlies en niet verrassend de partij. Jaap van Sandijk ging de teil in door na een optisch aanvallender stelling tegen René Kleiweg zich te laten verrassen door een paardschaakje, wat Dame verlies zou betekenen volgend in onmiddellijke overgave.

In de middengroep deed Henk Erkelens nu wel goede zaken door een knappe overwinning tegen Jan Muit. Verrassend de punten voor Arie Peters met de zwarte stukken, die na lang krap gedrongen spel tegen Jan Kraijesteijn zich uiteindelijk middels pionnenruil wist te bevrijden en in het eindspel zelfs met meer aanvallender aspiraties dan zijn rivaal de overwinning wist op te eisen.

Als laatste vermelding een achterstallige WSV-bekerwedstrijd, zijnde Arjan Hennink met de witte stukken tegen Theo Huijzer. Een lange en spannende gelijkwaardige strijd, waarbij de witspeler uiteindelijk de volgende beker-ronde wist veilig te stellen.