VERSLAG INTERNE COMPETITIE

John Groen in ’t Wout rukt op naar de tweede plaats van de interne competitie van de Waddinxveense Schaakvereniging

(door Jaap van der Heiden)

Dinsdag 10 oktober trad het eerste team van de Waddinxveense Schaakvereniging aan tegen Dordrecht 5 en wist deze confrontatie met het kleinst mogelijke verschil (4,5 - 3,5) te winnen. Een goed begin in klasse 2C van de RSB competitie!

Donderdagavond 12 oktober speelden de schakers van WSV in het Anne Frank Centrum de 6e ronde van hun interne competitie. Daarbij verstevigde Eduard Philipse zijn koppositie door met nauwkeurig spel de met wit spelende René Kleiweg te verslaan. John Groen in ’t Wout won verrassend van runner-up Wim Mulder die in de eindfase een glad gewonnen stelling uit handen gaf.

Jan van der Born en Wim van der Hoek hielden elkaar in evenwicht en Henk Erkelens gaf op de achtste zet al een stuk weg tegen Arjen Zuurmond, een achterstand die Henk niet meer te boven kwam. Hans van Woudenberg en Theo Huijzer ruilden, weliswaar in grootmeesterstijl, zoveel materiaal dat remise onontkoombaar werd en Jaap van Sandijk gaf na 14 zetten op omdat hij tegen Wim Hennink toen al twee stukken achter stond.

Jaap van der Heiden won twee pionnen van Jan Kraijesteijn maar verloor een stuk waarna Jan in een te winnen stand remise aanbood wat in dank werd aanvaard. Aat van der Spek blunderde in het begin (loper voor pion) en alhoewel Luit Bloem verderop in de partij nog een stuk weggaf kon dat de kansen voor Aat niet keren, verlies voor hem derhalve. Bert van der Knaap leek slechter te staan tegen Herman Smitskamp maar sleepte er toch nog remise uit en Ton van Nieukerke had aan een doorbrekende a-pion genoeg om van Nico Dannis te winnen.

Albert Prins wist in hevige tijdnood de gedegen tegenstand biedende Lucas Zuurmond mat te zetten en Jan Muit won een stuk van de aanvallende Henk van Erk en daarmee de partij. Jeroen Koerts hield in de eindfase de concentratie niet vast, verloor een stuk en daarmee zijn partij tegen Wim Heemskerk die daarmee zijn eerste winstpartij van dit seizoen boekte. Gerard Torenbeek en Laurens Ellers tenslotte bereikten door veel te ruilen remise.