VERSLAG INTERNE COMPETITIE


De mannen Zuurmond op dreef

(door Jaap van der Heiden)


Op donderdagavond 24 januari speelde de Waddinxveense Schaakvereniging de 20e ronde van de interne competitie.

Daarin Peter de Louw trad tegen Arno Luinenenburg aan. De witspeler koos voor de Franse opening, maar permitteerde zich daarin een foutje waardoor hij een pion verloor wat een niet meer correct te verdedigen stelling opleverde; winst voor Arno derhalve.

Henk Erkelens nam het op tegen Wim Hennink die het Jaenischgambiet op het bord bracht. Na de scherpte uit de aanval te hebben geslepen hebben bood wit remise aan hetgeen geweigerd werd, maar uiteindelijk bleek er toch niet meer dan dat in te zitten.

Hans van Woudenberg won  door een slordigheidje een pionnetje van Jaap van der Heiden die na nog een pion verlies sterk terug kwam door een kwaliteit te veroveren.  Uiteindelijk had de witspeler toch het beste van het spel en kon bovendien profiteren van een blunder in tijdnood waardoor de zege werd veilig gesteld.

Bert van der Knaap en Wim Mulder hielden elkaar wat risicomijdend spel betrof precies in evenwicht waardoor meer dan remise er niet in zat. 

Arie Peters kon het tegen Arjen Zuurmond niet bolwerken evenals Jaap van Sandijk tegen Lucas Zuurmond die in een eindspel met ongelijke lopers, wat toch al gauw remiseachtige trekjes heeft, kon profiteren van een zwakke zet van de witte koning. Jan Kraijesteijn tenslotte blunderde tegen Derek Zuurmond door in een gewonnen stelling een loper voor een pion te geven waardoor Derek als derde Zuurmond het zoet der overwinning smaakte.