VERSLAG INTERNE COMPETITIE

WSV 2 herpakt zich tegen Ridderkerk 1

(door Jaap van der Heiden)

Na 3 dikke nederlagen op rij in klasse 3A van de Rotterdamse Schaakbond Competitie trad op maandagavond 10 december het tweede team van de Waddinxveense Schaakvereniging aan tegen het eerste team van Schaakvereniging Ridderkerk. Een uitwedstrijd waarin de Waddinxveners hun eerste overwinning van het seizoen konden vieren met een overtuigende 6 tegen 2.

Voorts werd als gebruikelijk op donderdagavond de interne competitie gespeeld in dit geval de 15e ronde waarin Arno Luinenburg het John Groen in ’t Wout onvoldoende moeilijk kon maken en met een pion achter in het eindspel de handen dicht mocht knijpen met remise.  Hans van Woudenberg was steeds in de aanval tegen Peter de Louw die zich bekwaam verdedigde die aan één pionnetje verlies van wit voldoende had om nauwkeurig spelend de zege veilig te stellen.

Wim Hennink raakte weliswaar 2 pionnen achter tegen Wim Mulder maar had voldoende compensatie in de stelling om alsnog te zegevieren.

Arjen Zuurmond speelde tegen Nico Dannis die in de opening blunderde waardoor hij op de achtste zet al zicht had op twee stukken achterstand, voldoende om de vlag te strijken.

Eduard Philipse kwam wat beter uit de opening tegen Aat van der Spek die zich ook nog een foutje in het middenspel permitteerde wat genoeg was voor de winst van wit.

Laurens Ellers en Henk Erkelens hielden elkaar wat nauwgezetheid betrof precies in evenwicht waardoor meer dan remise er niet in zat.

Luit Bloem en Jaap van der Heiden leken lange tijd op een remise af te stevenen, maar een loperruil aan het eind van het middenspel bracht de witte stelling zodanig uit balans dat zwart beslissend voordeel kon bereiken.

Lucas Zuurmond kon profiteren van een zwak moment van Jan Kraijesteijn die pardoes zijn dame weggaf.

Bert van der Knaap kon op het einde van een lange tijd gelijk opgaande strijd Jaap van Sandijk trakteren op een aftrekschaak wat hem de overwinning opleverde.