Veel remises bij Schaakvereniging WSV Inter Nos.

Donderdagavond 16 september speelden de schakers de derde ronde van de interne competitie. Koploper Ruud Bosch nam het op tegen voormalig clubkampioen Wim Mulder. Voorzichtigheid bleek troef, waardoor tenslotte de winst gedeeld werd en Ruud, zij het nipt, de koppositie wist te behouden vr Jan Breedijk. Jan Breedijk kreeg na een aanvankelijk gelijk opgaande strijd de winst in de schoot geworpen door een blunder op zet 25  van opponent Jaap van der Heiden, die pardoes een toren weggaf en rukte daardoor op naar plek 2 van de ranglijst met slechts 0,5 punt achterstand op de 170 punten van de nummer 1.

Pieter Meijer en Hans van Woudenberg ruilden zoveel materiaal dat remise onontkoombaar werd. John Groen in t Woud verloor in het begin van zijn partij tegen Eduard Philipse een paard maar won wel wat materiaal terug zodat een eindspel ontstond tussen een paard, een loper en een pion tegen een toren. Dat zon materile voorsprong toch niet tot winst hoeft te leiden bleek n de afwikkeling waarna tot remise werd besloten. Gerard Snabel nam misschien iets te snel genoegen met remise tegen Kees Jan Kraan. Albert Prins was niet in vorm tegen Derek Zuurmond en moest al snel de vlag strijken terwijl Luit Bloem en Berry van Tienhoven het evenwicht wisten te bewaren: remise. Ook Jan van Gulik kwam tegen Jan Kraijesteijn niet verder dan remise evenals Wim van der Hoek tegen Ton van Nieukerke. Louis Stolwijk hield lang stand tegen Laurens Ellers ondanks een stuk achterstand maar moest tenslotte toch in de nederlaag berusten.

Jaap van der Heiden