Derek Zuurmond comfortabel op kop.

 

Donderdagavond 2 februari werd de tweeŽntwintigste ronde van de interne competitie van Schaakvereniging W.S.V. Inter Nos gespeeld.  

Arie Peters ging voortvarend van start tegen Teun Brouwer, won een pion maar verloor er ook twee wat voor zwart toch ook weer te weinig was om meer dan remise te bereiken. Louis Stolwijk leverde een pionnetje in bij  Pieter Meijer en daarna nog een waardoor zwart de winst veilig kon te stellen. Tjalling Sybesma accepteerde een kwaliteit als offer waarvoor Derek Zuurmond echter zoveel aanvalsmogelijkheid terug kreeg dat wit tenslotte toch moest capituleren.

Peter de Louw kon profiteren van een zwakke pion op c7 van Wim Mulder. Dat kwam zwart op een verlies van 2 pionnen te staan, wat voldoende was voor wit om te zegevieren. Ruud Bosch ging in de aanval tegen Eduard Philipse die met fraai positioneel spel de aanval opving en afwikkelde naar remise. Ook Wim Hennink toog onvervaard ten aanval tegen Hans van Woudenberg die echter op het juiste moment counterde, met remise als gevolg.

Arjen Zuurmond offerde een stuk voor 2 pionnen tegen Ton van Nieukerke, won er nog  2 pionnen bij en veroverde later een stuk ten koste van 2 pionnen. Per saldo 2 pionnen winst wat voldoende bleek voor winst voor wit. Wim van der Hoek en Kees Jan Kraan hielden elkaar lang in evenwicht, maar zwart gebruikte daarvoor veel tijd zodat uiteindelijk tijdnood zwart de das om deed.

Ook Govert van Klaveren en Bert van der Knaap bewaarden lang het evenwicht tot zwart in de eindfase en ook wel onder enige druk blunderde en alsnog de vlag moest strijken. Jaap van der Heiden bezweek langzaam onder de door Nico Dannis door middel van oprukkende pionnen opgebouwde druk, winst voor zwart derhalve.

Jan van der Born en Jan van Gulik bleken te zeer aan elkaar gewaagd om er een spannende pot van te maken zodat remise onvermijdelijk werd. Henk Erkelens liet zich niet verrassen door de Russische verdediging van Jan Kraijesteijn waardoor wit zich in een kansrijke positie kon manoeuvreren en won. Dick de Bruijn won 2 pionnen tegen Berry van Tienhoven maar verkeek zich op een aftrekschaak die wit een toren kostte en daarmee tevens de partij.

Jaap v/d Heiden