Arjen Zuurmond Clubkampioen en Wim Hennink Bekerwinnaar.

Donderdagavond 9 juni werd in het Anne Frank Centrum de tweeŽndertigste - en tevens laatste ronde van de interne competitie van Schaakvereniging WSV Inter Nos gespeeld. Eťn van de wedstrijden betrof de Bekerfinale tussen Wim Hennink en Ton van Nieukerke, een strijd waarin de witspeler het initiatief wist te behouden en zwart tenslotte onder de opgebouwde druk bezweek. Arjen Zuurmond wist dat hij in ieder geval niet moest verliezen van Ruud Bosch om zich tot kampioen te laten kronen en bereikte remise dankzij een sterk loperpaar, waarbij aan beide zijden de winstkansen minimaal bleken. Jan Breedijk wist dat hij moest winnen van Peter de Louw om althans zicht te houden op het kampioenschap. Hij offerde wat materiaal en lanceerde een aanval maar zwart hield gedegen stand: remise. Derek Zuurmond bereikte, ondanks een pionnetje achterstand toch remise tegen John Groen inít Wout.

Willem Mulder leverde tegen Hans van Woudenberg een stuk in tegen 2 pionnen en toen dat zich nog eens herhaalde was de partij voor zwart gewonnen.

Albert Prins doorzag een opzetje van Kees Jan Kraan die  een paard dacht te winnen waarna de remiseachtige stand op het bord geen verandering meer onderging. Wim van der Hoek zag misschien een mogelijkheid een stuk te offeren over het hoofd, maar de partij bood verder wederzijds te weinig winstkansen om een andere uitslag dan remise mogelijk te maken.

Jaap van der Heiden bouwde de druk gestaag op tegen Gerard Snabel die bovendien slecht uit de opening kwam zodat zwart ten slotte opgaf. Henk Stam won tegen Arie Peters steeds een pionnetje en daarmee ook de partij. Tjalling Sybesma verloor tegen Jan Kraijesteijn een pion maar won die ook weer terug, waardoor de partij zodanig in balans bleef dat remise onontkoombaar werd.

Jaap van der Heiden