Arjen Zuurmond nipt aan kop WSV INTER NOS

 

Bij een matige opkomst afgelopen Donderdag werden voor de 13e ronde van de interne competitie van WSV INTER NOS weer een aantal fraaie partijen afgewikkeld. Koploper Arjen Zuurmond kreeg het zwaar te verduren tegen de nog ongeslagen Peter de Louw (2), de uitdager kwam weliswaar een Pion in het voordeel, bleef licht in het voordeel met een iets betere stelling, niettemin hield de koploper goed stand en in het eindspel derhalve moest De Louw de nodige inspanning leveren om een verdiende remise uit het vuur te slepen. Wim Mulder kreeg langzaam de overhand met kwaliteit winst, nadat Govert van Klaveren door een blunder een Toren zat te verkwanselen, was het over en sluiten. Een complexe partij tussen Wim van der Hoek en Eduard Philipse, die uiteindelijk zou uitdraaien in een Dame ruil tegen Toren, Loper en Pion. Voor beide spelers vervolgens geen winstkansen, dus remise. John Groen in `t Wout met de zwarte stukken kwam knap een Pion voor in de strijd tegen Ruud Bosch, maar meer dan een puntendeling zat er niet in. Verlies voor Derek Zuurmond, die na een betere stand tegen Kees Jan Kraan, zich vervolgens van een zwakke voortzetting bediende met als surprise een door Kraan geleverd slecht aflopend vorkje.

In de subtop weer eens de punten voor Hans van Woudenberg, die enkele Pionnen wist te verschalken, vervolgens een kansloze missie voor Hans van Offeren. Verder in de subtop de punten voor Jan van Gulik, die een Pion wist te offeren voor een open lijn, waardoor tegen Henk Stam een dodelijke aanval zou ontstaan.

In de middengroep de zege voor Albert Prins, die wist te profiteren van een te optimistische aanval , gelanceerd door Henk Erkelens. Een nederlaag voor Louis Stolwijk, die na een remise-achtig eindspel een foutieve Pion zet wist uit te voeren, gevolg een heerlijke Sint-Nicolaas surprise,  wat door Bert van der Knaap gretig werd geaccepteerd.  

In de kelder van de schaakdivisie opnieuw een nederlaag voor Jaap van Sandijk, die na het verlies van een Pion in het middenspel lang tegenspel wist te bieden, na een lange strijd zou voor Luit Bloem dit kleinood toch de overwinning betekenen.  

Een achterstallige WSV INTER NOS bekerwedstrijd werd eveneens afgewikkeld. Jan Kraijesteijn kwam er echter niet meer aan te pas, nadat in de opening tegen Ton van Nieukerke al een Pion moest worden gelost.  

Overigens nog enige RSB (Rotterdamse Schaakbond) uitslagen.  

Het HoutenPaard V1 - WSV INTER NOS V1 :  0,5-3,5 ,

RSR Ivoren Toren V2- WSV INTER NOS V2 :  2,5-1,5